Wat is er te doen bij de verschillende stands?

Logo sloop CG
Tijdens de informatiemarkt gaan we met u in gesprek over de sloop en wat de omgeving daar mogelijk van gaat merken. Dus heeft u vragen over de ontmanteling, sanering van onderdelen of de afvoer van materialen? Kom dan naar de informatiestand.Logo zon CG
ENGIE gaat het zonnepark van 4.000 zonnepanelen uitbreiden met nog eens 4.800 panelen. Hierdoor kunnen we in totaal zo’n 700 huishoudens van duurzame elektriciteit voorzien. Op het terrein komt u langs het huidige zonnepark en in de stand kunt u een zonnepaneel van dichtbij bekijken. Weten hoe een zonnepaneel werkt en hoe u deze lokaal opgewekte stroom kunt krijgen? We informeren u graag.

Logo wind CG
ENGIE bereidt zich voor op de vergunningverlening voor twee windturbines, die samen voor ruim 5.000 huishoudens duurzame elektriciteit kunnen produceren. Vanzelfsprekend voldoen deze windmolens aan alle wettelijke veiligheidseisen en geluidsnormen. Weten waar de windmolens gepland zijn en wat dit betekent voor de omgeving? Laat u op de stand bijpraten door onze experts. Daar kunt u bovendien op een groot panoramadoek levensecht bekijken hoe de horizon er straks uitziet met de windmolens.

Bezichtiging ketelhuis, rondleiding terrein
Op 27 januari krijgt u ook een laatste kans om het ketelhuis te bezoeken. Onder begeleiding van een gids (en voorzien van veiligheidshelmen en –hesjes) kunt u de enorme ketel bekijken. De rondleiding start in het ketelhuis, voert over de weg langs de bestaande zonneparken en eindigt aan het eind van de weg met zicht op de noordkant van het terrein, waar de 2 windturbines zijn gepland. De rondleiding duurt naar verwachting ongeveer 30 minuten.

Helaas is het niet mogelijk om alle delen van de centrale te bezichtigen.

Praktische informatie

Voor wie?
ENGIE organiseert de informatiemarkt voor omwonenden, bedrijven in de omgeving én voor alle overige geïnteresseerden. Houd er rekening mee dat het sloopterrein niet geschikt is voor minder valide bezoekers en jonge kinderen. 

Aanmelden
Er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor liefhebbers om een bezoek te brengen aan de informatiemarkt in verband met de grote belangstelling. Registratie is verplicht.
Aanmeldbutton

Legitimeren
ENGIE heeft het recht om bezoekers van het terrein te vragen zich te legitimeren (en eventueel ook toegang te ontzeggen). Vergeet daarom niet een geldig identiteitsbewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) mee te nemen.

Route en parkeren
De informatiemarkt vindt plaats op het terrein van Centrale Gelderland:
Hollandiaweg 11
6541 BL Nijmegen

Er is beperkte parkeergelegenheid aanwezig op terrein. Indien mogelijk, raden we u aan om op de fiets te komen.